Pages

Monday, December 07, 2009

KEMALANGAN DI KB MALL KOTA BHARU

PETIKAN DARI( http://nixkgeekier.net/)

6 DISEMBER 2009.KOTA BHARU,
Di kota bharu, kelantan, dua orang pelajar perempuan masterskill maut dan seorang lagi parah selepas sebuah kereta dari tingkat tiga sebuah pasaraya kb-mall terjunam sebelum menghempap mangsa.

Kejadian berlaku jam 5.40 petang tadi.

Versi pertama

Menurut saksi yang melihat kejadian itu berkata, ketika kejadian, pemandu kereta jenis mazda dan dua lagi penumpang kesemua-nya dipercayai wanita, sedang belajar memandu di tempat letak kereta atas bangunan pasaraya itu.Kemudian, kereta yang dipandu itu gagal dikawal dan merempuh bumbung pasaraya berkenaan sebelum terjunam ke eskalator yang berada ditingkat dua.

Versi kedua.

Pemandu kereta jenis mazda dan dua lagi penumpang kesemua-nya dipercayai lelaki, sedang cuba menolak kereta tersebut kerana rosak. mereka cuba menolak kereta tersebut supaya engine kereta dapat dihidupkan semula. Tetapi entah macam mana, kereta tersebut merempuh bumbung pasaraya berkenaan sebelum terjunam ke eskelator yang berada di tingkat dua.

Pada ketika itu, mangsa, siti nor amira samsuddin 19, siti nor diana azman 18 dan rashidah ahmad lutfi 24, berada di-eskalator berkenaan.

Mangsa, siti nor amira yang cedera parah dikepala mati ditempat kejadian, manakala siti nor diana mati dalam perjalanan ke hospital setelah pendarahan teruk di kepala.

Manakala rashidah cedera parah,dan masih berada di unit rawatan rapi,i-c-u, hospital raja perempuan zainab dua kota bharu.Bagaimanapun, pemandu dan penumpang kereta berkenaan dipercayai melarikan diri.Kejadian itu turut menggemparkan pengungjung di pasaraya berkenaan.Ketua polis daerah kota bharu, a-c-p zahruddin abdullah ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.Bagaimanapun polis masih menyiasat kes itu dan meminta pemandu dan pemunpang kereta berkenaan tampil dan membuat laporan polis bagi membantu siasatan.Buat sementara waktu pasaraya kb-mall di tutup kepada orang ramai sehingga siasatan selesai dan ia disahkan selamat untuk dikunjungi.Inilah lokasi 3rd floor yang dikatakan dilanggar oleh kesilapan reverse gear kereta tadi.plat kereta berkenaan yg tercampak.Patut lah..Tgk nombor tu,nombor reverse!!! 3210…adoiii!!!kebetulan.

Kereta kuning ini tersilap reverse gear dan terjatuh dari 3rd floor (parking) dan jatuh terus ke ground floor.eii..menakutkan!Dikhabarkan seorang terbunuh,3 cedera wallahualam…
putus????


organ apa nih???
Sumber: Lee Kum Chuan’s facebook & beberapa sumber lain.


1 comment:

armouris said...

elak kemalangan, jangan SMS ketika memandu! - Bahaya SMS (Ketika Memandu)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...